Vaste en variabele workflows

automatische herinneringen

Alles gelogd

i-talamo biedt een handige manier om je werkprocessen te ondersteunen en structureren:

  • Vaste of flexibele workflows
  • Eenvoud: geen langdurige en dure analyses
  • Ondersteunend en niet dwingend
  • 'Comply or explain'-principe: afwijken mag, als je maar uitlegt waarom
  • Audit trail
  • Notificaties bij dreigende overschrijding deadline

Hoe ondersteunt i-talamo de huidige workflow management?

i-talamo gaat ervan uit dat niemand de processen binnen een bedrijf beter kent dan de medewerkers die er dagelijks mee werken. Toch is het in bepaalde situaties handig als er een vaste workflow wordt aangeboden. Dat is dan ook de reden waarom i-talamo  beschikt over wat wij noemen een “praktisch” workflow systeem.

i-talamo vs. rigide workflow systemen

De meeste workflow systemen bieden rigide workflows. Dit betekent dat gebruikers gehouden zijn aan de workflows zoals die ooit zijn geïmplementeerd. Deze manier van proces ondersteuning betekent voor de implementatie (en eventuele veranderingen in een later stadium) dat er heel goed moet worden onderzocht en nagedacht over hoe de processen binnen een organisatie worden afgehandeld, hetgeen de implementatie hiervan duur en tijdrovend maakt.  

i-talamo workflow management: eenvoud en flexibiliteit staan centraal

i-talamo hanteert het principe van dynamische proces ondersteuning, waarbij eenvoud en flexibiliteit de uitgangspunten zijn. Het is mogelijk om op eenvoudige wijze vaste workflows in te richten. Dit betekent dat activiteiten, al dan niet automatisch, in volgorde (of parallel) kunnen worden afgewerkt. Verder hanteert i-talamo het principe “comply or explain”. Dit betekent dat van een vaste workflow altijd kan worden afgeweken, vermits er een motivatie wordt gegeven. Op deze manier is het workflow systeem ondersteunend aan de processen en niet dwingend. Omdat alle activiteiten binnen i-talamo worden gelogd, is er bij een audit (kruimelspoor) altijd terug te zoeken door wie en waarom is afgeweken van het proces.

Deadlines en taken stellen

Naast de vaste workflow kunnen gebruikers ook zelf taken aanmaken. i-talamo bewaakt taken als deze zijn voorzien van een deadline. Dit betekent dat de eigenaar van de taak en het dossier automatisch een notificatie krijgt als de deadline dreigt te worden overschreden.

Al de bovenstaande voordelen ondersteunen u in het behalen van de perfecte workflow maangement binnen uw organisatie. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van i-talamo binnen uw organisatie? Neem dan contact op.

Ik wil meer informatie!

[contact-form-7 404 "Not Found"]