Onafhankelijkheid en flexibiliteit in ‘a cloud based world’

24 oktober 2014 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

In het sturen van de doorontwikkeling van italamo kijken we met interesse naar de grote, beeldbepalende spelers. Microsoft, Google en Apple hebben fantastische producten ontwikkeld, die zo goed en wijdverspreid zijn dat het nauwelijks mogelijk is enig kenniswerk te verzetten is zonder ondersteuning van hun systemen. Ik ben een fan van Google, omdat ik bij deze producten het minst het gevoel krijg dat ze mij helemaal hun wereld in willen trekken. Volledig gebruik van Microsoft’s OneDrive en Office365 vereist bijvoorbeeld dat ik mijn gehele PC inricht met de Microsoft account. Apple is altijd al een buitenbeentje geweest. Zij zijn meesters in mooie en begrijpelijke gebruikersinteractie, maar ontnemen je als gebruiker ook de mogelijkheid om zelf zaken in te richten. Apple heeft bedacht wat het beste is en daar moet je het mee doen.

Google heeft een andere filosofie. Ik werk al een hele tijd met plezier met hun aanbod, aangevuld met tools van anderen. Ik heb nergens het gevoel dat ik beperkt wordt. Ik kan mijn eigen zaakjes inrichten zoals ik wil en werken op elk platform dat ik in huis heb. De tegenprestatie is natuurlijk dat al mijn informatie door hen gebruikt mag worden om mij van passende commerciële aanbiedingen te voorzien…

Wat blijft er naast deze giganten nog over als positie voor italamo? italamo ondersteunt teams bij het bereiken van hun doelen. We structureren en stroomlijnen het verzamelen en uitwisselen van informatie, het verdelen en uitvoeren van taken en het overzicht houden over dit alles. We bemoeien ons niet met hoe deze informatie wordt gemaakt. Wil je Microsoft Office hiervoor gebruiken of Google Docs? Kies de beste. Wil je Gmail of Outlook gebruiken? Ook prima. Wil je italamo verlaten en alle vastgelegde informatie eruit halen om voortaan in een ander systeem te beheren? Dat kan à la minute.

Wij focussen op het faciliteren, het ondersteunen, het vereenvoudigen. Geen lock-in, geen body snatching, geen gebruik van jouw data, geen beperkingen die het moeilijk maken je eigen keuzes te maken. italamo zorgt ervoor dat je niet de bocht uitvliegt in deze rijkdom van vrijheid. Dat je teamgenoten weten wat gedaan moet worden en wie waar me bezig is. Dat je weet waar je informatie naar toe moet, zodat iedereen het kan vinden. Dat er niets van tafel valt of juist te lang blijft liggen.

Jij kiest de beste tools die je kunt vinden om je eigen werk te doen, italamo zorgt ervoor dat je  met je team je doelen bereikt.

Pilot met italamo starten?

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.