Notificatiefilosofie

24 maart 2015 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

Bij VPROs Tegenlicht van afgelopen zondag was Anke Hans aan het woord. Anke is notificatiefilosoof. Zij vertelde dat ze vroeger gedurende een face-to-face gesprek haar telefoon niet op ‘stil’ zette, omdat er misschien wel iets zou binnenkomen dat relevanter was dan dát gesprek op dát moment. Ze was bang om iets te missen. Nu onderzoekt ze het effect van notificaties op lichaam, geest en gedrag van smartphone gebruikers.

Uit ervaring weten we allemaal dat het vreselijk inefficiënt is om voortdurend interrupties toe te staan. De kans dat je dan voldoende concentratie of zelfs ‘flow’ bereikt, is nihil. En dat is toch wel nodig om je beste werk te leveren en voldoening te vinden.

Met italamo leveren we daar ook een bijdrage aan. italamo nodigt je uit om e-mail verkeer te vervangen door de ingebouwde ‘chat’. Een discussiefunctie met de eenvoud van Whatsapp, maar met het gemak van e-mail. De discussie wordt gestart met doel én deadline en wordt gevoerd binnen het dossier (project, zaak, proces) waaraan je werkt, beschikbaar voor alle betrokkenen.

Dus een vermindering van de overdaad aan e-mails, parallelle communicatiepaden, teveel mensen op cc, verkeerde versies van aangehechte documenten en andere ellende.

Een opgeruimd bureau en rust in het hoofd.

Meld je aan als pilotgebruiker van italamo

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.