Nieuwsbrief 19-1-2015

19 januari 2015 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

Om je ‘Blue Monday’ vandaag wat op te fleuren…!
Toepassingen van italamo
italamo wordt voor een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen ingezet. Bijvoorbeeld voor een efficiënte organisatie van vergaderingen. Als je met je team regelmatig vergadert en dit soepel wilt laten verlopen, kun je hiervoor een standaard vergaderdossier maken. Maak een casetype met tabbladen voor de vaste documenten die je in een vergadering hebt: agenda, notulen, ingekomen stukken, planning, actielijst, financiële rapportage, etc. Informatie wordt zo overzichtelijk opgeslagen en iedereen komt goed voorbereid en met alle stukken naar de vergadering. Voor de organisatie van de vergadering kun je taken aanmaken: locatie en tijd afspreken, stukken verzamelen, notulen verwerken, etc. De bewaking van taken in italamo zorgt ervoor dat er niets wordt vergeten. Een opgeruimd bureau en rust in het hoofd!

Tips en trucs
Wist je dat je in elke internetbrowser kunt in- en uitzoomen? Gebruik CTRL ‘-‘ en CTRL ‘+’ hiervoor. Om terug te gaan naar de standaard zoominstelling gebruik je CTRL ‘0’ (nul). De CTRL-toets ingedrukt houden en het scrollwieltje van je muis gebruiken, werkt ook goed.

italamo werkt in Internet Explorer 9 of recenter, Safari en Chrome. Wij hebben de beste ervaringen met Chrome: een snelle browser waar de omgang met downloads van documenten het prettigst werkt.

Het italamo-scherm heeft veel plaatsen waar je op kunt klikken om iets te doen. Als je ergens op kunt klikken, wordt je mousepointer een handje. Probeer het, misschien ontdek je nog niet eerder gevonden italamo-functies. Als de muispointer een pijl is, heeft klikken geen zin.

Meteen naar je downloadsfolder met CTRL ‘J’. Wanneer je een document ‘download & locked’ om te gaan bewerken, wordt het document in je downloadsfolder geplaatst. Als je het document hebt bewerkt en hebt bewaard, plaats je het vanuit deze folder weer terug in italamo. De locatie van de download folder kun je instellen in je browser. Wat hier ook ingesteld is, door CTRL-‘J’ te klikken wordt de downloadsfolder geopend. In Chrome kun je zelfs meteen een document vanuit deze folder naar het italamo-window slepen. Het maakt niet uit waar je het document laat vallen op italamo, het wordt automatisch op de juiste plaats neergezet als nieuwe versie.

Technologie
italamo draait ‘in de cloud’. Concreet betekent dat dat er in een Amsterdams datacenter een aantal servers in een rek staan, waarop italamo is geïnstalleerd. Iedereen met internetverbinding en een gebruikersnaam/wachtwoord kan hierdoor, waar ook ter wereld, gebruik maken van italamo. Alle documenten staan veilig op deze servers. De documenten die je lokaal bewerkt, zijn daar maar tijdelijk nodig en kunnen na bewerking en uploaden naar italamo weer worden weggegooid. italamo zorgt voor versiebeheer. Onze servers staan letterlijk op enkele meters afstand van het belangrijkste dataknooppunt van Europa, de Amsterdam Internet Exchange AMS-IX.
Tot een volgende keer!

Bart & Marc

Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmeldingen als pilotgebruiker zijn nog steeds welkom.

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.