i-talamo spaart wilskracht

7 juli 2015 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

Afgelopen week las ik een artikel van Trouw over wilskracht. Onderzoek toont aan dat wilskracht een soort spier is, die je kunt trainen. En dat je die spier niet moet uitputten voordat je een zware klus moet doen die veel wilskracht vereist. Gedisciplineerde mensen lijken heel sterk, maar hebben juist geleerd om deze spier te sparen. Door vaste routines vermijden zij een vermoeiende interne strijd. Dus als de wekker gaat, stap je zonder nadenken meteen uit bed. Als je met jezelf hierover in discussie gaat, belast je je wilskrachtspier. En die heb je misschien later op de dag nog hard nodig.

Samenwerken in teams vereist ook discipline. Bij de start van je project of inrichting van je bedrijfsproces maak je afspraken over hoe je gaat samenwerken. Voor een succesvolle samenwerking moet iedereen zich aan deze afspraken houden. Maar iedereen kent wel voorbeelden van projecten of processen die met de beste intenties werden gestart en toch ontaarden in chaos. Het blijkt vaak erg moeilijk om voldoende discipline te tonen om de afgesproken “structuur” met e-mail en gedeelde netwerkschijf te handhaven.

Met i-talamo leg je deze afspraken en werkwijzes éénmalig vast in een dossierblauwdruk, één voor elke belangrijk bedrijfsproces. Hoe je zaken opslaat en welke taken uitgevoerd moet worden. Wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe je communiceert.  i-talamo bundelt dit in een gecontroleerd digitaal dossier en bewaakt dat het zo gebeurt. Met overzicht en met herinneringen op het juiste moment. Door de vaste structuur en werkwijze is geen inspanning meer vereist voor de handhaving.

Daarmee spaar je je wilskrachtspier voor belangrijkere, inhoudelijke zaken.

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.