Device Stress

23 november 2015 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

SurFake_970_646_s_c1_smart_scale

Jaren geleden, ergens voor 2010, heeft de laptop de desktop verdrongen. Sindsdien worden er meer laptops verkocht dan vaste kasten. Rond 2013 zijn er
voor het eerst meer tablets verkocht dan laptops en in 2015 gingen er meer tablets over de toonbank dan laptops en desktops opgeteld. Het aantal verkochte smartphones is al sinds 2011 groter dan de verkoop van desktops, laptops en tablets bijelkaar.

 

Het lijkt wel alsof geldt dat hoe kleiner het device is, hoe exponentiëler de verkoopontwikkeling. De ontwikkeling van de smartwatchverkoop onderstreept dit vooralsnog niet. Maar, vergis je niet in exponentiële ontwikkelingen. Dat wist die Bengaalse Keizer met schaakbord en rijstkorrels al.

Als ik naar een afspraak ga, moet ik tegenwoordig wel nadenken welk(e) device(s) ik mee wil nemen. De desktop valt af, heb ik ook niet, maar de andere smaken heb ik in huis. Vaak besluit ik niet te kiezen en neem ik alles mee. En eigenlijk gaat het alleen om welk schermformaat en invoerwijze handig is. Al mijn informatie, en steeds meer ook rekenkracht, betrek ik uit de cloud. Het device moet enkel een goede interactie verzorgen met de applicatie die ik wil gebruiken. En die applicaties zijn ook meer en meer geschikt voor alle devices.

Ik gebruik de dingen ook steeds meer tegelijkertijd, naast elkaar. Mijn horloge is handig om allerlei notificaties even kort te bekijken. Voor iets uitgebreidere interactie neem ik m’n telefoon. Als ik comfortabel een artikel wil lezen, neem ik m’n tablet. En als ik iets wil produceren, zoals dit stukje, dan gebruik ik m’n laptop.

Misschien is de oplossing wel om geen keuze te maken. Om keuzestress te voorkomen. In mijn directe omgeving zie ik overigens een andere oplossing voor dit probleem: tieners doen álles met hun smartphone.

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.