De kunst van het afsluiten

5 november 2015 Marc Verspeek Leave a comment i-talamo blog

ABC_Hoarders_mar_140401_16x9_608 In deze blog is eerder een stuk verschenen over ‘notificatie filosofie’ en het verlies van concentratie door interrupties waar je niet direct om gevraagd hebt. Maar ook als je zelf op zoek gaat naar informatie is het een enorme uitdaging om door de bomen het bos te blijven zien.

Kijk alleen maar eens naar je eigen PC of (online) opslag van afdelingsdocumenten. Hoeveel van je bestanden is nog relevant? Welke zaken wil je echt bewaren? Welke files kun je eigenlijk net zo goed in een ‘diep archief’ bewaren, omdat de kans dat je het ooit nodig hebt eigenlijk nihil is?

Veel informatie is maar tijdelijk van belang. Het belang verdwijnt grotendeels als het project is afgesloten, als het jaar voorbij is, als de claim is toegewezen, etc. Maar meestal blijft deze informatie nog steeds in het zicht. Als documenten die niet goed zijn opgeborgen, als een sub-directory die blijft bestaan maar nooit meer wordt bekeken, als eerder versies van het ‘finalfinalreallyfinal’-document.

Afsluiten en opbergen is het devies. In de moderne wereld met enorme informatie ‘overload’ moet je zo snel mogelijk niet relevante zaken buiten beeld laten verdwijnen. Om goed zicht te houden op de dingen die nu wél van belang zijn. Wordt geen ‘hoarder’ die niet meer in z’n eigen huis kan lopen omdat alles onder handbereik moet blijven.

Tags:

Like this article? there’s more where that came from.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.